Autor: Erik Hlaváček

Ohlasy českých medailistů z Evropského poháru v Praze a hodnocení Václava Sedmidubského

Dva dny po skončení Evropského poháru juniorů 2022 v Praze přinášíme kompletní zpověď všech českých reprezentantů, kterým se podařilo získat na turnaji medaili. Česká republika jich nasbírala celkem 7. Dvě zlaté z prvního soutěžního dne, dalších pět (1 zlatá, 1 stříbnná a 3 bronzové) pak přidala v neděli. V celkovém hodnocení států se Češi umístili na 1. místě z 29 zemí.

Adam Kopecký -73 kg, 1. místo

,,Z turnaje mám obrovskou radost. Je to zlatá medaile po dlouhé době, vlastně po třech letech. Slyšet hymnu je neskutečné, zvláště když stál vedle mě na stupínku Filip. Na turnaji se mi pralo dobře, ze začátku týdne to nevypadalo uplně OK, ale nakonec jsem to dotáhl až do úplného konce."

Julie Zárybnická -70 kg, 1. místo

,,Tak já jsem moc ráda, že do dnes ,,klaplo“ a ta zlatá medaile tam padla. Zrovna v Praze a na domácí půdě.. to je to nejlepší, co může sportovec zažít a jsem strašně ráda, že to bylo ode mě dotažené. Ještě bych moc chtěla poděkovat Páčovi (Pavel Petřikov ml. – osobní trenér) bez kterého by se nic takového nestalo. Čtvrtý turnaj, čtvrtá medaile.. kdyby mi toto někdo řekl před rokem, tak bych tomu nevěřila."

Lucie Musilová +78 kg, 1. místo

,,Nominace na Evropský pohár v Praze pro mě byla příjemným překvapením a jsem vděčná trenéru V. Sedmidubskému za příležitost reprezentovat Českou republiku. Musím však přiznat, že to pro mě zároveň představovalo velkou výzvu a chvílemi i stres, především proto, že jsem musela spojit sportovní přípravu se studiem prvního ročníku lékařské fakulty. Samotný turnaj byl zážitek plný emocí, s jedinečnou atmosférou, díky podpoře českého týmu a trenérů. Do zápasů jsem se samozřejmě snažila dát všechno a velmi si vážím toho, že se mi podařilo získat zlatou medaili. Je to pro mě cenná zkušenost a věřím, že významná součást mé judistické cesty."

Filip Ivanka -73 kg, 2. místo

,,Za druhé místo jsem moc rád, protože dnes to vůbec nebyl můj den. Dostával jsem se do toho dlouho, protože moc turnajů nebylo. Tolik jsem se nehýbal, ale když jsem nastoupil, tak to byl většinou hod, takže spokojenost."

Tereza Bodnárová - 48 kg, 3. místo

,,Musím říct, že dnes se mi úplně dobře nepralo. Nevím, jestli to bylo způsobeno domácí atmosférou, možná nervozitou. V semifinále to ze mě soupeřka vymlátila a o třetí místo už se mi tedy pralo dobře. Jsem za třetí místo moc ráda."

Veronika Horáková - 52 kg, 3. místo

,,Jsem strašně moc ráda, že jsem vyhrála bronzovou medaili, nedokážu to ještě moc dobře vstřebat a jenom bych chtěla všem moc poděkovat, že mě podporovali. Jsem moc šťastná."

David Dudy -100 kg

,,Jsem moc rád za bronzovou medaili, protože posledních pár závodů se mi moc nedařilo a dnes se mi to podařilo dotáhnout do vítězného konce. Moc si toho vážím a děkuji všem, kteří mi fandili."

Trenér Václav Sedmidubský

,,Na turnaji jsme získali celkem 7 medailí, což je krásný výsledek. Na druhou stranu letošní turnaj byl o trochu ,,slabší“, protože tento víkend probíhá spoustu dalších turnajů, např. v Polsku Evropské akademické hry nebo EYOF v Bánské Bystrici – takže na dálku držím všem palce. V úvodu turnaje, především včera (v sobotu – první soutěžní den) bylo pár slabších výkonů, mohli jsme mít více účastí ve finálových blocích. Dnes (v neděli – druhý soutěžní den) jsme měli převážně dobré utkání, i když nastala také fáze, kdy jsme začali prohrávat, naštěstí se pak vše obrátilo k lepšímu. Všichni, co šli o bronz, tak to dotáhli do vítězného konce. Ve váze do81 kgto kluci zvládli až do vzájemného finále (Adam Kopecký vs Filip Ivanka) a tato ,,váhovka“ patřila jim. Samozřejmě nesmíme ,,usnout na vavřínech“, je krásné oslavit výsledky z tohoto turnaje, ale jak jsem říkal – přijdou teď už jen těžší turnaje, větší zkoušky, např. MS za tři týdny, v září ME v Praze a já doufám, že si alespoň někdo z našeho týmu na tu medaili sáhne."