Autor: Erik Hlaváček

Trenérem RDD chlapců se stal Jaromír Musil, asistovat mu bude Pavel Kytýr

Od září tohoto roku dochází ke změně na postu reprezentačního trenéra kadetů (U18). Vedle dívek, které povede Andrea Pokorná, se výběru chlapců U18 bude věnovat olympionik Jaromír Musil. Jeho asistentem se stane trenér SCM Liberec Pavel Kytýr.

Tato dvojice nahradí současné reprezentační trenéry Jaroslava Švece a Václava Červína, kterým Český svaz juda děkuje za dosavadní práci a přeje mnoho úspěchů na dalších významných trenérských postech, ve kterých působí.

Jaromír Musil je známý českým fanouškům juda především jako skvělý závodník. Ve své kariéře se může pyšnit účastí na OH 2012 v Londýně, ale i 5. místem na Grand Slamu v Paříži či několika medailemi z Grand Prix či EO. Od začátku roku převzal jako hlavní trenér společně s Lucií Chytrou SCM Praha + Střední Čechy, začal se věnovat trénování mládeže i na klubové úrovni – ve svém mateřském oddílu TJ Sokol Praha Vršovice.

Asistentem RDD chlapců bude Pavel Kytýr, který je historicky spjat s Judoklubem Liberec, kde v současnosti zápasí i za extraligový tým. Zároveň je však trenérem Sportovního centra mládeže Liberec, kde se věnuje talentované mládeži celého Libereckého kraje. Mezi jeho nejznámější svěřence patří reprezentanti Filip Ivanka či Tomáš Binhak.