Autor: Erik Hlaváček

Nymburk přivítal jeden z největších OTC v Evropě

Po roce hostí sportovní centrum v Nymburku jeden z největších open tréninkových kempů v Evropě. Tentokrát se do sídla přípravy nejlepších českých sportovců sjelo cca 670 judistů a judistek ze 46 zemí. Tímto se letošní OTC Nymburk zařadil mezi ty historicky nejobsazenější kempy, které se kdy u nás konaly. Účastní se jej i přes 70 členů reprezentačních družstev dorostu, juniorů a seniorů Česka. Tento výběr podpořilo představenstvo ČSJu uhrazením veškerých nákladů spojených s kempem.

Už od pondělí 13. 3. se začaly sjíždět první zahraniční výpravy do středočeského města Nymburk, který je dominantní pro sportovní centrum, které je nejen sídlem špičkového mužského extraligového basketbalového týmu, ale i komplexní přípravy pro nejlepší české sportovce. 

Přibližně v tento čas je však každoročně centrum rezervováno pro konání OTC Nymburk - judistického tréninkového kempu pod záštitou Evropské unie juda. Jako každý rok se zde sjela světová špička.

U mikrofonu nejen České televize, ale i Německé státní televize či marketéru z Tvůj brand (ČSju navázal od března spolupráci s touto mark. platformou, pozn.), se střídají taková jména jako Fabio Basile (ITA, olympijský vítěz z Ria 2016), Alexandr Kukolj (SRB, mistr Evropy 2017, 2. místo na MS 2021) či Ndiaye Binta (SUI, 2x 3. místo na MS juniorů 2021, 2022).

Pozadu nezůstávají ani čeští reprezentanti v čele s Davidem Klammertem, Davidem Pulkrábkem, Renatou Zachovou, Adamem Kopeckým či Terezou Bodnárovou. Lukáše Krpálka bohužel zahlédnout nelze, léčí se z krátkodobé nemoci a zranění. ,,Rozhodli jsme se maximálně podpořit účast všech našich reprezentačních výběrů zde, proto představenstvo rozhodlo o 100% úhradě veškerých nákladů pro 70 členů RD", přidává k okolnostem hojné účasti českých reprezentantů předseda ČSJu Pavel Volek. 

OTC Nymburk potrvá do této soboty 18. 3. 2023. Další zahraniční tréninkový kemp v ČR budou hostit Teplice v datu 10. - 12. 4. Ještě před ním se uskuteční Evropský pohár kadetů Teplice 2023.