Autor: Erik Hlaváček

OSTRAVA JUDO OPEN 2023 hostil 1 393 závodníků ze 12 států

Pravděpodobně nejobsazenější český pohár proběhl o uplynulém víkendu 18. - 19. 3. v Ostravě ve sportovní hale VÍTKOVICE aréna. Ve dvou dnech, kdy se představili věkové kategorie U14, U16, U18 a U23, se turnaje zúčastnilo 1 393 závodníků ze 12 států.

OSTRAVA JUDO OPEN patří každoročně k velkolepé události. Ve VÍTKOVICE aréně se sjíždí nejlepší česká judistická mládež, která má možnost konfrontovat se zahraničními závodníky. Těch se i letos sešlo skutečně požehnaně. Vyjma Slovenska mělo na turnaji široké zastoupení Polsko, Rakousko, Slovinsko i Rakousko. Do Ostravy dorazili i závodníci z Ukrajiny, Francie, Maďarska, Lotyšska, Litvy, Rumunska či Kypru. V součtu bylo k vidění celkem 2716 zápasů na 8 tatami. 

Ředitel soutěže Martin Pavlica k celé dvoudenní akci dodal: ,,Na organizaci se podílelo přes 100 dobrovolníků, 46 rozhodčích a dalších činovníků Českého svazu juda. Děkujeme všem zúčastněným závodníkům, trenérům, organizátorům, dobrovolníkům za obětavou práci, která vedla k uspořádání skvělé sportovní události. Akce by nemohla proběhnout bez finanční podpory Magistrátu města Ostravy a Moravskoslezského kraje. Tento ročník podpořily také firmy ND Tech, P&A Thrax a Sienna."

Kompletní výsledky, spolu s fotogalerií, jsou k dispozici zde..  

Po skončení OSTAVA JUDO OPEN 2023 proběhl na místě dvoudenní tréninkový kemp pro kategorii U16 pod vedením trenéra SG Ostrava Dušana Kozy a trenéra SCM Ostrava Miroslava Hvozdoviče. Hlavní náplní kempu byly randori. Účastnili se jich kromě domácích závodníků i judisté z Ukrajiny, Polska, Slovenska, Francie či Kypru.