Autor: Roman Kalous

Mistrovství České republiky mužů a žen - Praha

Po 18. letech bude česká metropole hostit nejlepší judisty z Čech a Moravy na Mistrovství České republiky mužů a žen.

S pověřením Českého svazu juda se pořadatelem stal Pražský svaz juda, který připravuje doprovodný program s medailonky některých startujících judistů.

Tabulky

Muži

Ženy

Výsledkový portál: ZDE

Live stream:

Tatami 1Tatami 2Tatami 3 


Souboje o tituly ve čtrnácti kategoriích, udělení čestných danů či návštěva prezidentského kandidáta. To je drobná ochutnávka bohatého menu, které nabízí letošní mistrovství České republiky mužů a žen. Vrcholný domácí šampionát hostí po osmnácti letech Praha, turnaj se uskuteční v sobotu 14. října ve sportovní hale Jedenáctka na Chodově.

Atraktivní soutěž bude mít jako obvykle rychlý spád, finálový blok začne už v brzkých odpoledních hodinách. Z domácí špičky budou chybět Věra Zemanová a Renata Zachová, které v době konání šampionátu absolvují zahraniční soustředění, a také Lukáš Krpálek. Dvojnásobný olympijský vítěz si ale cestu do Jedenáctky najde, spolu s předsedou svazu Pavlem Volkem totiž bude předávat čestné dany mimořádným osobnostem českého juda.

Politickou elitu bude na mistrovství reprezentovat senátor a dvojnásobný kandidát na prezidenta republiky Pavel Fischer, který šampionát slavnostně zahájí.

Fanoušci juda se těší především na vystoupení mladých českých judistů. Favoritem kategorie do 81 kg je držitel bronzu z březnového European Open v Římě Adam Kopecký, jemuž by měl šlapat na paty Jan Svoboda. K dalším nepřehlédnutelným tvářím šampionátu budou účastníci juniorského mistrovství světa Julie Zárybnická, Anna Marie Polnická, Petr Mladý a Antonín Dvořáček.

Se sportovní halou Jedenáctka spolupracuje Pražský svaz juda dva roky. A využije ji i den po mistrovství republiky, kdy se tam uskuteční přebor Prahy v pěti věkových kategoriích. V sobotu 2. prosince pak bude Jedenáctka hostit třetí ročník Pražského adventního poháru.