Autor: František Šmehlík

Kopecký veze stříbro z Austrálie!

Český reprezentant Adam Kopecký se na turnaji Oceania Open v australském Perthu probojoval až do finále, kde podlehl italskému závodníkovi Giacomu Gambovi. Kromě medaile si tak domů veze i slušnou porci bodů do olympijské kvalifikace. Druhý český zástupce David Klammert obsadil 7. místo.

Odchovanec mladoboleslavského juda vstoupil do turnaje výhrou nad nasazeným Španělem Mendiolou. Následovaly skalpy reprezentanta Saudské Arábie Albaliho a Němce Ressela, jemuž Kopecký oplatil týden starou porážku z evropského šampionátu. V semifinále se svěřenec Václava Sedmidubského střetl se známým soupeřem Aurelienem Bonferronim ze Švýracska, s nímž sváděl tvrdé souboje v juniorské kategorii. Adam v Perthu potvrdil kladnou zápasovou bilanci se Švýcarem a po výhře na wazari slavil postup do finále. V něm bohužel nestačil na vítěze letošního European Open v Praze Itala Gambu, a na stupních vítězů tak stanul na druhé nejvyšší příčce. Vzhledem k tomu, že turnaj je bodován na úrovni Grand Prix, Kopecký si tak připíše slušnou porci bodů do olympijské kvalifikace.


Tentýž den české barvy hájil i David Klammert ve váze do 90 kg. Po výhře nad Britem McWattem nestačil ve čtvrtfinále na pozdějšího finalistu Estonce Kaljulaida. V opravách podlehl kanadskému reprezentantovi Krieberovi, a do finálového bloku tak nezasáhl, na turnaji končí na bodovaném 7. místě.


Česká výprava se loučí s Oceania Open s bilancí jedna stříbrná medaile a dvě 7. místa.


Poslední akcí pro seniorskou reprezentaci v tomto roce bude prestižní Grand Slam v Tokiu.