Autor: František Šmehlík

GS Baku - Zachová a Kopecký na své soupeře nestačili

Ani třetí letošní turnaj olympijské kvalifikace nepřinesl pro českou reprezentaci kýžené body. Renata Zachová i Adam Kopecký prohráli své úvodní duely a turnaj pro ně předčasně končí.

Jako první se na tatami v ázerbájdžánském hlavním městě představil Adam Kopecký v hmotnostní kategorii do 81 kg. Proti šestému nasazenému Rakušanovi Borchashvilimu začal aktivně, avšak postupem času soupeř skvělým taktickým vedením zápasu začal přebírat iniciativu. Dva rychlé tresty v závěru ukončili Kopeckého účast v soutěži, když rozhodující shido přišlo za předstíraný útok.


Jen pár minut po vyřazení Adama Kopeckého nastoupila ke svému utkání Renata Zachová v kategorii do 63 kg. Soupeřkou jí byla německá reprezentantka Dena Pohl. Přestože v základní době měla rodačka ze Svatého Jana nad Malší dvěma nástupy na své oblíbené sode curi komi goši velmi blízko hodu, utkání dospělo do "zlatého skóre". V něm se bohužel radovala německá závodnice, když pád Zachové na bok po kouči gari Pohl nejdřív nechal rozhodčí na tatami bez povšimnutí, avšak po zásahu instruktora byl Němce přisouzen bod. 


Dalším turnajem na programu je Grand Slam v Taškentu. V tuto chvíli jsou na seznamu přihlášených závodníků dva čeští reprezentanti, Adam Kopecký a David Klammert, který se v současné době připravuje s Lukášem Krpálkem na soustředění v Japonsku.