Autor: Tomáš Klement

Světová série pokračuje v Gruzii. Zachová se chce vrátit na vítěznou vlnu

Čtvrtého Grand Slamu sezony v Tbilisi se zúčastní trojice českých judistů. V kategorii do 81 kg nastoupí Adam Kopecký a Jan Svoboda a jedinou ženou našeho týmu je Renata Zachová (-63 kg). „Tak jako na každém turnaji bych se chtěla dostat do finálového bloku a co nejdál to půjde,“ svěřila svoje ambice devatenáctá judistka světového žebříčku.

Třiadvacetiletá Zachová letos stále čeká na první grandslamovou výhru, v Paříži ani v Baku nestačila na své úvodní soupeřky. V sobotu ale bude mít šanci na rychlou odvetu, los jí totiž přiřadil Gankhaich Boldovou z Mongolska, se kterou Zachová prohrála v Paříži po sedmiminutové tvrdé bitvě. „Samozřejmě jí to budu chtít vrátit,“ má jasno česká judistka před soubojem s předloňskou mistryní Asie.

Renata Zachová věří, že v jejím případě bude platit rčení „do třetice všeho dobrého“ a v Gruzii dojde daleko. Však také pro úspěch dělá maximum, a navíc má za sebou vydařené soustředění v Japonsku. „Tam jsme pracovali hodně na objemu, a tak se teď šlo už jen do dynamiky,“ popsala svěřenkyně kouče Jiřího Štěpána.

Oba čeští judisté Adam Kopecký a Jan Svoboda se v Tbilisi představí také v sobotním programu. Svobodu čeká v prvním kole účastník loňského mistrovství světa Mohamed Rebahi z Kataru, kterému patří 140. místo v žebříčku. Kopecký má v prvním kole volný los a úvodního soupeře mu určí souboj mezi Katařanem Khalilem Rebahim a Američanem Bryanem Davisem.

Grandslamový turnaj v Tbilisi:

SOBOTA 23. 3.

-63 kg: Renata Zachová

-81 kg: Adam Kopecký

-81 kg: Jan Svoboda