Autor: Erik Hlaváček

Tréninkový sraz krajských výběrů žáků v Ostravě

Po skončení letošního Ostrava Judo Open 2022 pro kategorie U13 a U15 následoval tréninkový sraz na stejném místě pro všechny krajské výběry mladšího a staršího žactva. K němu se přidala i část dorostenecké reprezentace dívek a další talentovaná mládež.

Do úterý 22.3. navazoval tréninkový kemp po skončeném turnaji, který se účastí řadí k nejmegalomanštějším akcím v roce u nás. Krajské výběry, které tradičně svolal reperezentační trenér U15 Libor Štěpánek, se v krátkém, ale náročném programu, účastnily dvoudenního tréninkového srazu.

V něm nechybělo spoustu randori, ale i prostor ke zdokonalení techniky. Jedním z trenérů, kteří se zhostili úkazek technik, byla i reprezentační trenérka dorostenek a olympionička Andrea Pokorná, která rovněž se svým výběrem zvolila Ostravu jako vhodné místo pro přípravu.

Ubytování v luxusním hotelu Clarion bylo příjemným překvapením pro všechny zúčastněné, neboť správa města krátce před příjezdem všech závodníků a ostatních rozhodla původní ubytovací prostory poskytnout lidem utíkajícím před válkou na Ukrajině.