Autor: Erik Hlaváček

Souboj o nominaci na Mistrovství Evropy juniorů vyhrál Šimon Křížek

K velice zajímavému řešení dospěl reprezentační trenér juniorů Václav Sedmidubský. Ten musel najít způsob, jak doplnit nominační listinu na zářijový evropský šampionát juniorů, který se uskuteční v Praze. Při zranění Františka Lhotského (-90 kg), který z nominace vypadl, vybral Daniela Kordulu a Šimona Křížka z váhové kategorie do 73 kg. Ti se ve vzájemném souboji utkali o místo na šampionátu.

Pražská hala Folimanka zažila historický okamžik. Ještě nikdy se nestalo, aby o nominaci na nějaký šampionát rozhodla vzájemná konfrontace českých judistů. Až teď! Stejného celkového bodového hodnocení z evropských pohárů juniorů dosáhli Daniel Kordula a Šimon Křížek.Ti tak dostali možnost od trenéra Václava Sedmidubského šanci, aby se o nominaci na MEJ v Praze utkali proti sobě.

Souboj byl určen na dvě vítězná utkání. Pod vedením mezinárodních rozhodčích Hany Šafaříkové a Mirela Golubova došlo ke dvěma vítězstvím Šimona Křížka, když bylo k vidění i Golden score. Napínavé duely tak přinesly triumf a nominaci ostravskému judistovi, který se připojí k následujícím tréninkovým kempům v Lignanu a Berlíně.