Autor: Erik Hlaváček

Dorostenky se pokusí o úspěch ve světové konkurenci

V rychlém sledu pokračuje další vrcholná globální soutěž judistů, tentokrát dorostenecké kategorie. Na mistrovství světa v Sarajevu se představí i dvě české reprezentantky Štěpánka Hojdarová a Markéta Korčáková.

České judo věří hned na úvod šampionátu v úspěch v kategorii do 44 kilogramů. V konkurenci patnácti judistek nastoupí Markéta Korčáková, která zažívá mimořádnou sezonu. V každém ze svých čtyř vystoupení v turnajích Evropského poháru získala medaili a ve světovém žebříčku jí patří páté místo. Před dvěma měsíci přivezla Markéta bronz z mistrovství Evropy. Na světovém šampionátu jí los přidělil domácí Narin Handanovou, která má zatím zkušenosti jen ze dvou turnajů evropského okruhu.

Třináctá dorostenka světového rankingu kategorie do 70 kg Štěpánka Hojdarová se představí v závěru šampionátu, v sobotu 27. srpna. Nejprve její formu prověří estonská judistka Valeria Usanovová, která letos úspěšně přešla z nižší váhové kategorie. V případě úspěchu se Štěpánka utká o postup do čtvrtfinále s čerstvou mistryní Evropy Italkou Lilou Mazzarinovou.

„Obě děvčata jsou zdravá a dobře připravená k co nejlepšímu výkonu,“ ujistila reprezentační trenérka dorostenek Andrea Pokorná. „Trochu nám zkomplikovalo situaci zjištění, že nám nepřišla zavazadla, takže děvčata musela zvládnout úterní trénink v kimonech půjčených od ukrajinského týmu.“

MS KADETŮ – SARAJEVO 2022:

středa 24. srpna – Markéta Korčáková (-44 kg)

sobota 27. srpna – Štěpánka Hojdarová (-70 kg)