Autor: Erik Hlaváček

Na MS má vyhraný zápas. Příště věřím v lepší výsledek, hlásí Bodnárová z Kataru

Dvacetiletá Tereza Bodnárová zažívá přelomovou sezonu. V únoru dostala poprvé příležitost startovat na grandslamovém turnaji, a dosáhla tam jedné výhry. Krátce nato se premiérově prosadila na pódium turnaje světové série, když na European Open ve Varšavě skončila třetí. A svůj debut na seniorském mistrovství světa okořenila vítězným utkáním. Na úvod šampionátu v Dauhá udolala v Golden Score bronzovou z Grand Slamu v Tel Avivu Brazilku Natashu Ferreirovou. „Moc jsem si svoji premiéru na mistrovství světa užila, a jsem moc ráda, že jsem se tohoto turnaje mohla zúčastnit,“ těšilo českou judistku.

Těsně před odletem na mistrovství světa přitom Bodnárovou trápily horečky a do poslední chvíle byl její start na vrcholné akci sezony nejistý. V jejím druhém vystoupení v kategorii do 48 kilogramů s reprezentantkou Malty Katrynou Espositovou ji potom provázela smůla. „Hned na začátku se mi zamotalo zápěstí do kimona soupeřky a nešlo to nijak oběhnout, takže jsem i upadla,“ popsala Tereza rozhodující akci zápasu o postup do osmifinále. „Moc mě to mrzí, ale doufám že budu mít další šance hájit české barvy na takových turnajích a že se mi podaří urvat lepší výsledek než dnes.“

David Pulkrábek v nejnižší váze mužů nestačil v prvním kole na dvacetiletého Izraelce Yama Wolczaka, pátého muže loňského šampionátu. Držitel bronzu z juniorského mistrovství Evropy porazil českého reprezentanta po druhém wazari v poslední minutě. David Pulkrábek se tak ani při své sedmé účasti na světovém šampionátu neprosadil na klasifikovanou pozici.