Autor: Erik Hlaváček

Mistrovství světa kadetů je za dveřmi! Korčáková, Fišer, Hojdarová a Košnarová jdou do boje

Světový šampionát kadetů už zítra hostí hlavní město Chorvatska. V Záhřebu startuje první soutěžní den jednotlivců. Český výběr poprvé naskočí do turnaje o den později. Celkem vyšle do bojů o nejcennější medaile v tomto roce 4 reprezentanty - Markétu Korčákovou (-48 kg), Štěpána Fišera (-66 kg), Marii Žofii Košnarovou (-+70 kg) a Štěpánku Hojdarovou (-70 kg).

Nejlehčí českou závodnicí na turnaji bude Markéta Korčáková (-48 kg), která před měsícem zaznamenala 5. místo na Evropském festivalu mládeže 2023 v Mariboru. Znovu do finálových bojů se pokusí probojovat druhý soutěžní den šampionátu.

Ve stejný den se vedle Markéty představí i Štěpán Fišer (-66 kg). Jedná se o jediného chlapce v českém výběru, který rovněž předvedl velice hodnotný výkon na nedávno skončeném EYOF 2023. Po třech vítězných utkáních skončil na 7. místě. A i tento výsledek mu zajistil účast na MS kadetů.

V poslední den soutěže jednotlivců budou české barvy hájit další děvčata - Štěpánka Hojdarová (-70 kg) a Marie Žofie Košnarová (+70 kg). Štěpánka se pokusí navázat na svoje medaile z evropských pohárů v květnu letošního roku v Bielsko-Biala (2. místo) a EC Coimbra (3. místo).

Marie Žofie Košnarová (+78 kg) bude na šampionátu bezpochyby patřit k favoritkám své váhové kategorie. Opravňují ji k tomu dvě bronzové medaile z dosavadních největších událostí kadetů tohoto roku. Tou nejhodnotnější byla ta z Mistrovství Evropy kadetů v Odivelas, další přidala o měsíc později na EYOF 2023.


Datum konání: 23. - 27. 8. 2023

Místo konání: Záhřeb (Chorvatsko)

Informace o turnaji zde..

Živé přenosy zde..


Program českých reprezentantů:

ČTVRTEK 24. 8. 2023

- 48 kg: Markéta Korčáková

- 66 kg: Štěpán Fišer


SOBOTA 26. 8. 2023

- 70 kg: Štěpánka Hojdarová

+70 kg: Marie Žofie Košnarová