Autor: Erik Hlaváček

MISTROVSTVÍ SVĚTA KADETŮ 2023 | Poslední den přidává 7. místo Marie Žofie Košnarová

Dnešní závěrečný den na MS kadetů v jednotlivcích se představily Marie Žofie Košnarová (+70 kg) a Štěpánka Hojdarová (-70 kg). V nejtěžší váhové kategorii vstoupila do turnaje Marie dvěmi výhry, když dokázala vyřadit nejprve Brazilku Anu Soares po dvou wazari. Následovala výhra nad Chieh-Hsi Wang na držení a postup do čtvrtfinále. V něm Marie neuspěla proti Korejce Lee a stejně tomu tak bylo i v následných opravách s Rakušankou Schrattenholzer. Na světovém šampionátu tak obsadila 7. místo, stejně jako Markéta Korčáková. Druhou dnešní českou zástupkyní byla Štěpánka Hojdarová. Ta započala svoji cestu na turnaji ve druhém kole proti Srbce Andric, která se stala její přemožitelkou a neumožnila ji tak na šampionátu pokračovat.

Výsledky českých reprezentantek:

-70 kg: Štěpánka Hojdarová - 0/1 - bez umístění

+70 kg: Marie Žofie Košnarová - 2/2 - 7. místo


Andrea Pokorná (trenérka RDD dívek): ,,Je velká škoda, že děvčata nedokázala v opravách porazit soupeřky, které již v minulosti porazila. 2 x 7.místo je pěkný výsledek, ale rozhodně ne úspěch. Konkurence ve všech vahách byla obrovská a my jsme se v ní neztratili.”


Jaromír Musil (trenér RDD chlapců): ,,Štěpán Fišer nepřekvapil ani nezklamal. Slabšího soupeře porazil a se silnějším prohrál. V prvním utkání bylo všechno dobře a soupeři nedal vůbec šanci. Ovšem v tom druhém se mu nepodařilo udržet taktiku, na které jsme se před zápasem schodli. Nicméně zápas to byl mimořádně těžký a ani dodržení taktiky by mu vítězství nemuselo zaručit.”