Autor: František Šmehlík

Seniorská reprezentace na European Open v Győru

Část naší dospělé reprezentace, která nestartuje na nadcházejícím Grand Slamu v Baku, vycestovala do Maďarska, kde se tento víkend koná turnaj European Open Győr.

První soutěžní den se na tatami představila dvojice Věra Zemanová (PRO Sport Teplice) a Khusniddin Karimov (Sokol Praha Vršovice). Bohužel ani jeden z nich neprošel přes své úvodní soupeře. Zemanová v kategorii do 63 kg podlehla Němce Herrmann na škrcení. Karimov se v kategorii do 73 kg střetl s domácím závodníkem Hegedusem, který již v první minutě ukončil zápas perfektně trefeným chvatem ippon seoinage.


Zítra se na tatami představí zbylých šest českých reprezentantů. Našim nejvýše umístěným závodníkem ve světovém žebříčku je pro tento turnaj Jan Svoboda (SJ Litoměřice), který již dokázal medaili na kontinentálním turnaji Open v minulosti získat. Zvláštní pozornost bude ubírána na Petra Mladého (Judo SKKP Brno), jenž zažil minulý rok velmi úspěšnou sezónu v kategorii juniorů. Svěřenec Jaroslava Švece, který byl vyhlášen nejúspěšnějším juniorem za rok 2023, se blýskl mmj. pátým místem na světovém šampionátu do 21 let.


Turnaj můžete sledovat: ZDE