Autor: František Šmehlík

Dorostenecká reprezentace přidala v Itálii další čtyři medaile

Na evropském poháru v italské Follonice se po sobotním bronzu Lady Vondrákové (Sokol Praha Vršovice) radují další čtyři čeští reprezentanti. Nejlepšího výsledku dosáhla Kristýna Kaszperová (USK Judo Ostrava), která našla přemožitelku až ve finále a odváží si domů stříbrnou medaili.

Na medaili dosáhli kromě Kaszperové a Vondrákové tři chlapci. Premiérovou medaili z evropského poháru vybojoval Martin Fictum (USK Praha) v kategorii do 73 kg, ve které dosáhli hned tři čeští závodníci na bodované místo. Fictum ve finále oprav vyzrál na svého reprezentačního kolegu Alexe Marouška (Judo Elite Praha) a v souboji o bronz porazil mexického reprezentanta Ramireze. 

Účastník posledního mistrovství Evropy Vít Šarboch (PRO Sport Teplice) se v kategorii do 81 kg probojoval až do semifinále. Zde sice zaváhal s domácím závodníkem, ale chuť si spravil v zápase o bronz, kde porazil Bosňana Djinkice perfektním přechodem do páky. 

Posledním českým medailistou na turnaji se stal Ondřej Foukal (Judo SKKP Brno), pro něhož je to po bronzové medaili v Berlíně druhý cenný kov z evropského poháru. V Itálii dokázal zvítězit ve čtyřech utkáních a i přes prohru ve čtvrtfinále se raduje ze třetího místa.


Šéftrenér Jaromír Musil hodnotí celou akci jako velmi úspěšnou: "Tři závodníci splnili kritéria na mistrovství světa a další tři na mistrovství Evropy. Další sportovci si prvním silným výsledkem zadělali na slušnou šanci kritéria splnit v budoucnu. Věřím, že turnaj byl skvělým nastartováním úspěšné sezóny."

Výsledky českých reprezentantů:


Sobota

Lada Vondráková (Sokol Praha Vršovice) - 3. místo

Adam Resutík (USK Praha) - 7. místo - splněný limit pro mistrovství Evropy

Neděle

Kristýna Kaszperová (USK Judo Ostrava) - 2. místo

Martin Fictum (USK Praha) - 3. místo

Vít Šarboch (PRO Sport Teplice) - 3. místo - splněný limit pro mistrovství světa

Ondřej Foukal (Judo SKKP Brno) - 3. místo - splněný limit pro mistrovství světa

Amálie Ščerbová (1. JC Baník Ostrava) - 5. místo - splněný limit pro mistrovství Evropy

Zuzana Sadílková (Judo klub Olomouc) - 7. místo - splněný limit pro mistrovství Evropy

Adam Šarboch (PRO Sport Teplice) - 7. místo

Alex Maroušek (Judo Elite Praha) - 7. místo - splněný limit pro mistrovství světa