Autor: František Šmehlík

Junioři vstupují do sezóny s medailí

Na mezinárodním turnaji v německém Bad Blankenburgu se pod vedením Pavla Petříkova ml. představil tým českých juniorek, pro něž byla soutěž první z možností získat body pro kvalifikaci na mistrovství Evropy a světa. Jedinou medaili vybojovala bronzová Marie Žofie Košnarová (SK Kaplice), která o třetí místo porazila svoji týmovou kolegyni Štěpánku Hojdarovou (SJ Litoměřice) na držení.

Svěřenkyně Libora Štěpánka celkem zvítězila ve třech svých zápasech. Jedinou přemožitelkou jí byla japonská závodnice Kawasaki, která i přes pro svou kategorii atypickou postavu (méně než 160cm) dokázala po urputném boji českou reprezentantku udolat na tresty. Štěpánka Hojdarová se po smolné prohře ve čtvrtfinále probojovala do finálového bloku, kde se střetla právě s Košnarovou, a odnáší si tak bodované 5. místo.

Ostatní závodnice se neprosadily. Pro nemoc chyběly “áčkové” reprezentantky Anna Skalská (5. místo ME 2023) a Markéta Korčáková. Představí se až na dalším kvalifikačním turnaji, evropském poháru v Poznani 13. a 14. dubna.